Maak kennis met Gerlise van Ommeren.

Je naam doet een belletje rinkelen

Ik heb eerst een jaar ergens anders gewerkt, maar toen apotheker Elske Hokke wegging was het een ultieme kans om hier te komen werken. Dus heb ik eerder dan ik had gedacht de overstap gemaakt. Het is uniek om met je vader samen te kunnen werken. Ik was ook heel snel gewend, heb het erg naar mijn zin. Dat komt natuurlijk doordat ik het team van de apotheek al goed ken.

Waarom dit beroep?

Ik wil graag mensen helpen met gezondheid. Ik houd minder van diagnoses stellen, wel van dingen uitzoeken, opzoeken en aan patiënten uitleggen hoe dingen werken.

Mijn werk is veelzijdig; ik ben ook bezig met vergoedingen en administratie. Als team werken we constant samen en moet je samen ervoor zorgen dat alles aan het eind van de dag af is. Ook werk ik samen met de andere medewerkers in het gezondheidscentrum. Ik ben er pas kort en ben nog niet overal bij betrokken maar heb het idee dat er veel gebeurt en dat vind ik leuk.

Oog in Al

Wat ik fijn vind aan een openbare apotheek versus apotheek in een ziekenhuis is dat mensen altijd terug komen. Je leert ze echt kennen en andersom ook. Ik fiets door de wijk naar het werk. Oog in Al is levendig en gemêleerd. Van collega’s krijg ik ook mee wat er in de wijk speelt. Ik voel me op mijn gemak. Hoewel het werk toch stressvol kan zijn, heb ik aan het einde van de dag een goed gevoel. Ik ben dankbaar voor deze fijne werkplek, dat is bijzonder en waardevol.

Klimmen

Ik doe aan sportklimmen. Ik vind het heerlijk dat het buiten is en dat je het ook op vakantie kunt doen. Kamperen, lopen naar een rots toe en omhoog kan klimmen en genieten van het uitzicht.