Corona-virus

Op deze pagina geven wij adviezen ten aanzien van het coronavirus. De adviezen hebben wij ontleend aan de volgende websites: Thuisarts.nl en RIVM. Wij hopen u hiermee van dienst te zijn.

Thuisarts.nl

Veel informatie kunt u vinden op de website Thuisarts.nl. U leest daar bijvoorbeeld wanneer u de huisarts moet bellen en wat u kunt doen om besmetting te voorkomen.

Uw medische gegevens

Misschien heeft u ons al laten weten dat de huisartsenpost uw medische gegevens mag bekijken. Maar ruim de helft van de Nederlanders heeft daar nog geen keuze over gemaakt. Tijdens de coronacrisis mogen tijdelijk de medische gegevens van deze patiënten ook worden bekeken door de artsen op de huisartsenpost en spoedeisende hulp. Uw gegevens mogen alleen worden bekeken als u contact heeft met de huisartsenpost of spoedeisende hulp. En u daar op dat moment mondeling toestemming voor geeft.

Landelijk informatienummer

Van 8 tot 20 uur kunt u met al uw vragen over corona terecht bij het landelijke informatienummer van het RIVM: 0800-1351

Corona-check-app

Voor alle inwoners van de provincie Utrecht is de corona-check-app beschikbaar. De app is gratis en begeleidt u digitaal bij uw gezondheid ten tijde van het coronavirus (COVID-19). Het UMC Utrecht heeft de medische ondersteuning, begeleiding en logistieke uitrol van de app op zich genomen en een ondersteunend call centrum ingericht.