Vallen voorkomen we samen, doet u mee?

Vallen blijft een veelvoorkomend probleem. Elke vijf minuten komt er een oudere binnen op de spoedeisende hulp ten gevolge van een val. Dagelijks overlijden gemiddeld elf 65-plussers aan de consequenties van een valongeval. Met de vergijzing neemt dit toe en dit heeft een impact op de zorgkosten, maar ook op het gevoel van onveiligheid en de kwaliteit van leven van ouderen in onze wijk. Zij gaan bijvoorbeeld minder naar buiten, waardoor de gezondheid op andere manieren in het geding komt en bovendien eenzaamheid op de loer ligt. Om dit aan te pakken hebben verschillende professionals in de wijk Oog in Al – op initiatief van Gezondheidscentrum Oog in Al – de handen ineengeslagen om het aanbod omtrent valpreventie in kaart te brengen en met elkaar te verbinden.

Hoe we dat doen? Samen!

Met alle professionals uit zorg en welzijn in en rond de wijk Oog in Al die in contact staan met de ouderen en hun mantelzorgers en met elkaar. Sommigen ontwikkelen aanbod, anderen dragen bij aan het signaleren van valgevaarlijke of angstige ouderen. Ook het verspreiden van de urgentie en weer anderen houden zich bezig met valanalyse en -advies. We vormen een netwerk waarbij de uitvoering en inhoud van het aanbod bij de aangesloten partners in de het wijknetwerk blijft liggen, daar zit immers de expertise en het directe contact met de doelgroep.

Bekijk wijkaanbod valpreventie
Meedoen?

Vanuit Gezondheidscentrum Oog in Al coördineren we Vallen Voorkomen en nodigen wij actief professionals uit die in contact staan met ouderen en hun mantelzorgers. Maar wij kennen natuurlijk niet iedereen, dus heb jij in professionele zin contact met ouderen of heb je aanbod op dit thema? Neem dan contact met ons op.

Kijk voor meer informatie en het aanbod in de wijk op www.vallen-voorkomen.nl.

KwiekBeweegroute Oog in Al

Oog in Al heeft een heuse KwiekBeweegroute!

Plattegrond met route Kwiek door Oog in AlAlle bewoners van Oog in Al kunnen hier een wandeling maken langs deze slim ontworpen beweegroute en onderweg allerlei leuke extra oefeningen doen. De stoeptegels op de route geven de route aan en onderweg vindt u beweegopdrachten op tegels. Veel plezier!

Team Vallen-voorkomen
Claire van Gaalen

Ergotherapeut

Machteld Bakker

Praktijkverpleegkundige