Stoppen met roken

Veel rokers willen graag stoppen met roken, maar zien er tegenop of hebben het al eens geprobeerd en toen lukte het niet. Stoppen met roken is ook echt niet gemakkelijk, maar zeker mogelijk! Het lukt vaak niet in één keer, dat is niet erg. Elke stoppoging heeft zin en uiteindelijk helpt het om definitief te kunnen stoppen. Ken je een roker of ben je een roker en wil je hulp bij het stoppen? Kijk dan eens voor betrouwbaar advies op: www.thuisarts.nl/stoppen-met-roken.

Uiteraard kunt u ook binnen ons gezondheidscentrum terecht voor advies of begeleiding. Maak hiervoor een afspraak met uw huisarts.

Binnenkort vindt u hier meer informatie over ondersteuning in onze wijk om te stoppen met roken.

Rookvrij Oog in Al

De Hartstichting, KWF en het Longfonds hebben het initiatief genomen om te komen tot een Rookvrije Generatie. De ambitie is dat ieder kind dat is geboren vanaf 2017 volledig rookvrij en meerookvrij kan opgroeien. Nu is dat helaas nog niet mogelijk, want kinderen worden nog steeds overal geconfronteerd met sigaretten.

Rookvrije zones, zoals nu steeds vaker ingevoerd in speeltuinen, sportclubs en op scholen, dragen bij aan de kans om nieuwe generaties rookvrij te laten opgroeien. Daarbij vermindert blootstelling aan roken de kans dat kinderen op latere leeftijd in de verleiding komen om te gaan roken. Het verzoek om een gebied rookvrij te houden past denken wij goed in onze wijk waarin men actief betrokken is bij elkaar. Een rookverbod is niet de insteek van dit initiatief.

Samenwerking

Gezondheidscentrum Oog in Al ondersteunt deze ambitie en neemt het voortouw om samen met de wijk Oog in Al te investeren in een Rookvrije Generatie. Samen met de buren gaat Gezondheidscentrum Oog in Al een zichtbare en concrete bijdrage leveren aan de Rookvrije Generatie door te streven naar een Rookvrij Oog in Al, te beginnen bij de Händelstraat en omliggende straten, zoals de Franz Schubertstraat en het Beethovenplein.

Coalitie

Een Rookvrij Oog in Al bereiken we stap voor stap en in gezamenlijkheid. Op dit moment zijn er al verschillende partners aangesloten bij de coalitie Rookvrij Oog in Al:

  • St. Dominicusschool
  • BSO Oog in Al
  • Anytime Fitness
  • Gelato Burano
  • Gezondheidscentrum Oog in Al
  • Albert Heijn Händelstraat
  • Montessorischool Oog in Al

Deze partners hebben de eerste stappen gezet door na de zomer bordjes op te hangen met de wens om de schoolpleinen en de stoepen rond deze gebouwen rookvrij te houden. Verder ontwikkelen we gastlessen voor de scholen door artsen en investeren we in meer aanbod om te kunnen stoppen met roken.

Contact

Roept onze actie vragen op, neem dan eens een kijkje op de website van de Rookvrije Generatie voor meer achtergrondinformatie.

Bent u als professional, wijkpartner of bewoner enthousiast en wilt u bijdragen aan een Rookvrij Oog in Al? Mail dan naar Stéphanie van Emmerik, projectleider Rookvrije Oog in Al.