Een Vrouwenzaak

Gezondheidscentrum Oog in Al organiseert een campagne over een typisch vrouwenprobleem: ongewenst urineverlies. Veel vrouwen lopen er jaren mee rond, zonder iets te zeggen. Er is veel schaamte over en je denkt misschien dat de problemen erbij horen of ‘logisch zijn’ na je bevalling(en). Niet waar! In veel gevallen is er iets aan te doen. 

In het voorjaar van 2016 brengen we met een campagne het probleem van ongewenst urineverlies onder de aandacht bij vrouwen onder de 45 – 50 jaar in de wijk West. We willen je laten weten dat het verstandig is om dit probleem met je huisarts te bespreken. Ook kan bekkenfysiotherapie, of een andere interventie, het ongewenste urineverlies verminderen of het probleem zelfs helemaal oplossen!

Wat is er te doen?

Bijeenkomst voor professionals

Dinsdag 29 maart om 15 uur  |  Gezondheidscentrum Oog in Al

In de maand maart organiseren we een bijeenkomst voor professionals. We hopen dat zij met meer kennis over de problematiek, vrouwen zullen verwijzen naar de huisarts. Tevens willen we graag dat het ‘normaler’ wordt om het erover te hebben.

Theatervoorstelling 'Het verlies van Viviane' door Frederiek Voskens

Vrijdag 22 april om 20 uur  |  Cereolfabriek  |  Entree € 5

Viviane is een vrouw van in de 40. Een sociale en actieve vrouw, die nooit zeurt. Leuke baan, dansen met vriendinnen en actief op de school van haar dochter. Totdat het niet meer gaat.

Na een heftige scheiding woont ze nu sinds 8 jaar alleen. Haar dochter ziet ze nauwelijks meer. Haar vriendinnen hebben het opgegeven en laten steeds minder van zich horen. Viviane vereenzaamt. Dan komt ze tot inkeer. Ze besluit haar vriendinnen in vertrouwen te nemen en haar verhaal te doen op een door haar georganiseerd etentje. Maar dan moet ze eerlijk zijn… Een schokkend en soms komisch verhaal.

Lezing 'Verborgen Vrouwenleed' door Marijke Slieker - Ten Hove

Zondag 22 mei om 15 uur  |  Bibliotheek Oog in Al  |  Entree gratis

‘Verborgen Vrouwenleed’ is een luchtig zelfhulpboek over ‘het niet kunnen ophouden’. Bekkenfysiotherapeut dr. Marijke Slieker geeft een bevlogen lezing over haar boek en introduceert de bekkenbodem-app. Met de ontwikkelde BODEM-methodiek kun je eenvoudig zelf aan de slag, maar je krijg ook inzicht waar je hulp kunt krijgen. Het boek is uiteraard te leen in de bibliotheek.

Webinar

Dinsdag 31 mei om 10 uur  |  Thuis op de bank  |  Deelname gratis

Uitleg over de problematiek en de mogelijkheid om anoniem vragen te stellen aan zorgverleners zoals huisarts, bekkenfysiotherapeut of apotheker.

Team ongewenst urineverlies
Doortje Graafmans

Huisarts

Floor van Steenis

Apotheker