Graag stel ik me aan u voor.

Ik ben haptonomisch fysiotherapeut Peter Stuitje. Ik ben gespecialiseerd in de behandeling van stressklachten, overspanning en burn-out. Ook klachten die niet of moeilijk lichamelijk verklaarbaar zijn vallen hieronder.

Mensen bewegen. Bewegen omdat het doelmatig is: we moeten ergens heen of we willen iets in beweging zetten. Ook bewegen we omdat we het leuk vinden en we weten dat het goed voor ons is. Een andere reden, waarom en waardoor we ons bewegen, is omdat we voelen. Ons lekker voelen, is wat we graag willen. Maar helaas wordt ons “lekker voelen” vaak gehinderd door wat er met ons gebeurt. Een blessure, ongeluk of ziekte, maar ook gebeurtenissen in ons leven, teleurstellingen en verdriet, beïnvloeden ons gevoel. En daarmee ook ons bewegen.

Tijdens mijn haptonomische scholing leerde ik dat je meer in verbinding kunt zijn met je gevoel, oa door minder op alleen je verstand te vertrouwen. Voelen en bewegen zijn met elkaar verbonden. Deze samenhang kan in haptonomische fysiotherapie goed tot uitdrukking worden gebracht. Naast fysiotherapie en haptonomie ben ik geschoold in stressmanagement. De essentie van mijn manier van werken is gebaseerd op lichaamsbewustwording. Lichaamsbewustwording betekent dat men beter in staat is het eigen lichaam te voelen en dus meer in contact is met de mogelijkheden en de onmogelijkheden van het lichaam. Dit kan ook helpen om beter te bewegen, lekkerder in je vel te komen en om anders om te gaan met pijn en of beperkingen.

Naast individuele therapeutische begeleiding, die vaak door uw verzekering wordt vergoed, geef ik ook workshop’s die deze thema’s belichten en dus een preventief effect kunnen hebben op stressklachten.
Bijvoorbeeld de workshop ‘Ontstressen kun je leren, ontspanning door inzicht’.
Deze workshop van 3 uur is deels theoretisch om kennis te maken met wat stress precies is en waarom het zo schadelijk voor ons is en natuurlijk ook wat je eraan kunt doen. Na afloop ontvangen de deelnemers een hand-out met de informatie.

Meer informatie: www.e-movere.nl

e-mail: info@e-movere.nl

mob: 06-23727176

Mijn praktijk is gedeeltelijk gevestigd in Gezondheidscentrum Oog in Al, in de ruimte van de fysiotherapeuten.