Woensdag 5 april ging om 17.30u de eerste Samenloop van 2017 van start. Zo’n vijftig mensen namen deel. Een mooie opkomst voor de eerste Samenloop van het jaar. Dit jaar vindt de Samenloop plaats op de eerste en de derde woensdag van de maand. Nieuw is de afstand van 800 meter zodat de Samenloop voor nog meer mensen toegankelijk is.

Rond 17.15u verzamelen de eerste mensen zich bij de Cereolfabriek. Sommige mensen komen alleen, anderen vergezelt door een vriend of buurvrouw. Vanuit Gezondheidscentrum Oog in Al lopen huisarts Wiebe Dommers, diëtist Sacha de Jong en fysiotherapeut Anita de Rooij mee. De deelnemers verdelen zich over de drie afstanden. Iedere afstand onder leiding van een zorgverlener. Voor sommige bewoners is het de eerste keer dat ze meelopen. Voor anderen is de Samenloop inmiddels een vertrouwde wijkactiviteit. “Ik ben een echte wandelaar en loop al mee sinds het begin van de Samenloop in 2015”, vertelt een van de lopers enthousiast. Een van de mannelijke deelnemers vertelt dat hij voor de eerste keer meedoet: “Afgelopen maand was ik bij de huisarts voor mijn longen die momenteel niet zo goed werken. Mijn huisarts wees me op de Samenloop. Bewegen is natuurlijk goed voor je, dus ik dacht: ‘Waarom niet?’” Maar ook het sociale contact is voor velen een reden om mee te doen. De meneer vervolgt: “Mijn vrouw is nog niet zo lang geleden overleden. Bovendien ben ik gepensioneerd en woon ik nog maar net in Utrecht. Dan is het natuurlijk leuk om op deze manier wat sociale contacten op te doen.” Die motivatie delen meerdere mensen: “Het is leuk dat je bij de supermarkt ineens mensen begroet omdat je ze kent door de Samenloop!”

Ook deelname van de zorgverleners aan het samenlopen is speciaal, zo ervaart een van de deelnemers: “Het is toch leuk dat je al wandelend door je buurt op een informele manier contact hebt met je huisarts.”

De eerstvolgende Samenloop is op woensdag 19 april om 17.30u. Er wordt verzameld bij de Cereolfabriek aan de Kanaalweg 91. Iedere eerste woensdag van de maand is er na afloop van de Samenloop de mogelijkheid samen te eten bij het Wilde Westen (Everard Meijsterlaan 1B). Kosten van een maaltijd zijn € 6,50. Ook mee eten? Meldt u zich dan van te voren even aan via: reserveer@hetwildewesten.nl of bij uw zorgverlener. Voor de Samenloop hoeft u zich niet aan te melden.

In de spreekkamers van het Gezondheidscentrum wordt er veel gesproken over het belang van meer bewegen. In 2015 zijn daarom een aantal zorgverleners van het gezondheidscentrum gestart met het initiatief de Samenloop.De Samenloop is een manier om mensen die wel willen bewegen, maar niet goed weten hoe of waar ze moeten beginnen, bij elkaar te brengen.