Op uw gemak het advies van uw huisarts nalezen, onderzoekuitslagen inzien en andere medische gegevens bekijken. Gewoon op uw telefoon, tablet of computer. Gezondheids-centrum Oog in Al biedt u deze mogelijkheid. Veilig, betrouwbaar en patiëntvriendelijk. Meld u aan, zodat ook u voortaan altijd uw medische gegevens bij de hand heeft.

Waarom zou ik dit willen?

Zelf je dossier kunnen inzien, biedt veel voordelen, vertelt Mariska van Leusden, officemanager Gezondheidscentrum Oog in Al. “Het is fijn om na een bezoek aan de huisarts te kunnen teruglezen wat er gezegd is. Welke diagnose is er gesteld? Welke medicijnen zijn voorgeschreven en hoe moeten die ingenomen worden? Wat zijn de uitslagen van een (bloed)onderzoek? Ook bij een bezoek aan een specialist in het ziekenhuis kunt u eenvoudig uw verwijsbrief of onderzoekuitslagen tonen. Een grote stap voorwaarts voor iedereen die graag zelf de regie in handen houdt.”

Wat wordt er in mijn dossier vastgelegd?

In het op te vragen dossier worden sinds 1 juli 2020 gegevens bewaard, zoals uw consulten met de huisarts, diagnoses, behandelplannen, adviezen, uitslagen van onderzoeken, verwijsbrieven, een lijst met uw medicijnen en uw allergieën.

Zijn de teksten in begrijpelijk Nederlands?

Het is belangrijk dat de huisarts de afspraken en diagnoses in begrijpelijk Nederlands beschrijft. “Dat betekent voor huisartsen soms wat omdenken”, weet Mariska. “Zij zijn gewend aan medische termen. Die zijn niet altijd voor iedereen begrijpelijk. Ze maken dan ook iets meer tijd vrij om het helder te verwoorden.”

Kan ik mijn dochter of zoon machtigen?

Als u dat prettig vindt, kunt u ook een ander machtigen om uw dossier in te zien. Denk er goed over na met wie u uw medische gegevens wilt delen.

Staan ook dossiers van kinderen online?

Van kinderen en jongeren tot 16 jaar kunnen de dossiers niet online opgevraagd worden. Deze dossiers kunnen wel op de praktijk bekeken worden. Voor jongeren tussen 12 en 16 jaar geldt dat zij daarbij aanwezig moeten zijn.

Hoe kan ik mij aanmelden?

Wilt u ook uw medisch dossier kunnen inzien? Voor meer informatie kunt u terecht op onze website https://www.gzcooginal.nl/algemeen/portaal/. Zijn er toch nog vragen of onduidelijkheden? Klop dan gerust aan bij de assistentes, praktijkondersteuners of uw huisarts. Om van dit systeem gebruik te maken, heeft u een DigiD nodig.