“Water ben ik na twee glazen wel zat, dus ik moet er wel voor oppassen dat ik geen liters zoetigheid ga drinken nu ik 30 dagen geen alcohol drink. Daar moet ik mijn weg nog in vinden. Een alcoholvrije cocktail hoeft voor mij nou ook weer niet.

Niet dat ik een zware drinker ben. Meestal drink ik alleen in het weekend, of bij verjaardagen enzo. En veel vriendinnen wonen te ver weg om te gaan fietsen, dus ik ben ook nog vaak de BOB. Maar vroeg op de avond neem ik dan wel één of twee drankjes. Alcohol associeer je toch met gezelligheid. Dat ene glaasje moet ik nou ook een poosje laten staan…

De grootste uitdaging voor mij wordt het familieweekend dat we over twee weken hebben. Ik heb een gigantische familie en we zijn maar één keer per jaar allemaal samen. Maar ik zie er niet tegenop, hoor.

Ik ben overigens niet iemand die dan anderen gaat overhalen om mee te doen. Dat zou ook niet werken. Mijn vrienden en familie zijn allemaal benieuwd hoe ik het vind, maar zij nemen liever gewoon hun wijntje. Toch zou het volgens mij voor iedereen goed zijn om te kijken of je dit kunt.

Patiënten probeer ik ook niet actief over te halen een periode niet te drinken, maar ze spreken me er wel over aan, omdat mijn hoofd op de poster staat. Je wilt toch altijd het goede voorbeeld geven. Het zou raar zijn als ik buiten een sigaretje zou gaan staan roken, bijvoorbeeld. Maar in dit geval gaat dat niet helemaal op, want op je werk drink je natuurlijk sowieso geen alcohol.”

tekst: metgeenpen.nl