Op dinsdag 30 mei bezochten Ruud van der Lingen en Peter Broekhuis de kick-off van het project Future Fysio Lab. In samenwerking met Universiteit Utrecht, afdeling beweegzorg en Hogeschool Utrecht wordt een onderzoekstraject uitgevoerd met 25 geselecteerde fysiotherapiepraktijken om nieuwe technologie uit te proberen in de dagelijkse praktijk.

In het Fysio Future Lab willen de betrokken onderzoekers met een groep van zo’n 25 therapeuten nieuwe technologische toepassingen in de dagelijkse praktijk uitproberen. Dit zal in de vorm van kortdurende pilots van 4 maanden per product of dienst uitgevoerd worden. De onderzoekers van het Lectoraat zullen door middel van korte vragenlijsten en interviews per innovatie de gebruiksvriendelijkheid, toepasbaarheid en fysiotherapeutische meerwaarde in kaart brengen. Vanuit het perspectief van de therapeut én de patiënt.

Binnen de pilots wordt per project gekeken in welke mate fysiotherapiestudenten deel kunnen nemen. Dit kan betekenen dat zij betrokken zijn bij het afnemen van vragenlijsten, maar ook zelf ervaringen opdoen en hun mening geven rondom de betreffende techniek.