Gezondheidscentrum Oog in Al zet zich nu al voor het 5e jaar in om wijkbewoners een laagdrempelige manier van bewegen aan te bieden. Het begon in 2015 met één keer in de maand, maar inmiddels loopt de groep elke eerste en elke derde woensdag van de maand door de wijk. Een groep van zo’n 40 mensen verzamelt zich om 17.30 uur bij de oude Cereolfabriek om vervolgens met een huisarts en bijvoorbeeld een diëtist een wandeling te maken, een SamenLoop.

‘Practice what you preach’ was ooit de gedachte achter dit initiatief. ‘We hebben het in onze spreekkamers zo vaak over het belang van meer bewegen’, vertelt huisarts Wiebe Dommers. Maar sommige mensen vinden het lastig of te duur om naar een sportclub te gaan. Dit is een mooie manier om mensen die wel willen bewegen, maar niet goed weten hoe of waar ze moeten beginnen, bij elkaar te brengen.’

Als afsluiting op de SamenLoop biedt Het Wilde Westen telkens een gezonde, vegetarische maaltijd in de Cereolfabriek, op de eerste verdieping. De ingrediënten komen letterlijk van eigen bodem, van de Common Grounds in de wijk West. De maaltijd kost € 9,50 en aanmelden hiervoor kan via info@hetwildewesten.nl.

Inmiddels organiseert het gezondheidscentrum de SamenLoop samen met een aantal wijkbewoners. Zij helpen bij de promotie, bij de routes en begeleiden de groepen. Sascha de Jong, diëtist in de wijk: ‘Hier zijn we heel blij mee en bovendien trots op. We willen de SamenLoop graag in en met de wijk verder ontwikkelen en hopen dat de SamenLoop dit jaar nog meer bewoners zal verleiden om de stoute wandelschoenen aan te trekken!’ Daarom zullen we dit jaar ook een ‘halte’ maken bij het Herderplein en hopen we dat ook mensen uit Halve Maan aan zullen sluiten.

De eerste SamenLoop van het nieuwe seizoen is op woensdag 3 april, om 17.30 uur verzamelen bij de Cereolfabriek.