FeelGoodFestival 
In 2016 hebben we het FeelGoodFestival georganiseerd in de wijk. Een prachtig festival in samenwerking met veel sportpartners in de wijk, de gemeente en culturele partner, Het Wilde Westen. Het tweedaags festival kwam voort vanuit de gezamenlijke ambitie van sportprofessionals en zorgverleners om meer mensen aan het bewegen te krijgen. De locaties waren dan ook verdeeld over de hele wijk en was er aanbod voor jong en oud (80+). In februari vond het geslaagde festival plaats.

Samenloop
In 2016 is de SamenLoop gecontinueerd. De gedachte achter dit initiatief is: ‘Practice what you preach’. Alle zorgverleners hebben het zo vaak in de spreekkamers over het belang van meer bewegen, maar sommige mensen vinden het lastig of te duur om naar een sportclub te gaan. Bewegen en samen bewegen verbetert de stemming, het is gezellig, verbindend, het kan eenzaamheid verminderen, en kan ervoor zorgen dat nieuwe contacten worden opgedaan en verdiept. Bewegen is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Het kan een drempel kan zijn als je niemand weet die met je mee zou willen wandelen. De SamenLoop is een mooie manier om mensen die wél willen bewegen, maar niet goed weten hoe of waar ze moeten beginnen, bij elkaar te brengen. We hopen dat mensen anderen uit de wijk leren kennen tijdens het wandelen en vervolgens samen vaker afspreken om te gaan bewegen. In 2016 is de SamenLoop wederom elke eerste woensdag van de maand geweest van april tot en met oktober. Er wordt steeds in 2 groepen gelopen: 2,5 en 5 km. Er lopen gemiddeld zo’n 30 mensen per keer mee. Vanwege het succes ervan, zal de SamenLoop voortgezet en uitgebreid worden in 2017.

Beweegloket
Harten voor Sport en de beweegconsulente van Bodysports bemanden samen het beweegloket op iedere donderdagochtend in de apotheek. Gedachte hierachter is een warme overdracht te kunnen bieden vanuit de praktijkverpleegkundigen en tevens een werkdrukverlaging voor hen, omdat op deze manier het sportaanbod altijd actueel  is en mensen bovendien langer en beter aan de hand genomen kunnen worden.

Fittest
Het gezondheidscentrum werkt nauw samen met Harten voor Sport en Mekaar om bijvoorbeeld te ondersteunen bij fittesten in de wijk West.