Om de Corona-pandemie de kop in te drukken, zijn onze vrijheden momenteel beperkt. Toch gaat er ook heel veel wél door.

Het Wilde Westen

Vanuit Het Wilde Westen, gevestigd in de Cereol-fabriek, gaat er van alles wél door. Dat geldt bijvoorbeeld voor het Cultureel Café – live of digitaal -, de Samenloop – in tweetallen – en natuurlijk Soep op de Stoep.

Marijke Donath van Het Wilde Westen: “We kijken vooral naar wat wél kan doorgaan. We voldoen daarbij aan alle maatregelen. Dat betekent bijvoorbeeld dat we met kleinere groepen werken, afstand houden, binnen mondkapjes verplicht zijn en schermen aanwezig zijn, en dat een aantal lessen online wordt aangeboden.”

Let op: In verband met de tijdelijk aangescherpte Corona-maatregelen zijn binnenactiviteiten voor volwassenen tot en met 17 november niet mogelijk.

Cultureel Café Exclusief

Elke week vindt het Cultureel Café plaats. In de fabriek, buiten in de wijk of digitaal, net wat kan binnen de maatregelen. Door uit te gaan van wat er wél kan, is bovendien het Cultureel Café Exclusief ontstaan. Hierbij maakt een deelnemer van het café een programma om speciaal met een ander te ondernemen, bijvoorbeeld samen architectuur in de wijk bekijken.

Soep op de Stoep

Ook Soep op de Stoep, wat al eerder in de plaats kwam van SamenEten, gaat gewoon door. De onovertroffen kok Ankie Knippenbergh en haar keukenprinsessen maken op de eerste en derde woensdag van de maand heerlijke soep, en Marijke brengt het op de fiets rond. Kosten: vrijwillige bijdrage. Marijke: “De reacties zijn hartverwarmend. We zorgen voor elkaar, zijn met elkaar verbonden. Sommigen doen ook boodschappen voor elkaar, drinken samen koffie of verblijden de ander met een zelfgemaakte kaart of gedicht. Prachtig!”

Wilt u meer informatie of uzelf of een ander aanmelden? Mail Marijke: marijke@hetwildewesten.nl of bel haar: 06 50 20 18 14.

Dock

Ook bij Stichting Dock kunt u altijd terecht. Voor een luisterend oor, een praatje, koffie of een van de activiteiten die wel doorgaan. Sociaal makelaar Mustafa Alay staat voor u klaar. Mustafa: “Ik bied graag een luisterend oor. Hoe fijn is het niet om even je verhaal kwijt te kunnen, even een praatje te maken.”

Mustafa is tevens een verbinder, een spin in het web, met prachtige ideeën voor participatie en activatie en een netwerk van vrijwilligers achter de hand. “Ik breng vraag en aanbod bij elkaar. Wil iemand zijn of haar levensverhaal vertellen, wandelen, foto’s kijken of hulp bij boodschappen doen? Of iets anders? Ik ken ongetwijfeld een vrijwilliger die dat wil doen. Zeker nu wij de krachten gebundeld hebben met Netwerk Informele Zorg Utrecht (NIZU), kunnen we veel voor mensen betekenen.”

Bel of mail Mustafa gerust: 06 46 24 54 35 of malay@dock.nl

langs het adam kanaal