Na 38 jaar nam Wiebe Dommers op 29 juni afscheid als huisarts in Oog in Al. En Oog in Al van hem. Ondanks de extreme hitte en de kwartfinale damesvoetbal stonden honderden mensen in de rij om hem te bedanken. Mensen van wie Dommers de geschiedenis kent, de kinderen heeft zien opgroeien. De huisarts, mede-oprichter van het Gezondheidscentrum en mede-initiatiefnemer van SamenLoop/SamenEten, noemt het afscheid hartverwarmend en bedankt iedereen voor de lieve woorden, donaties voor Metakids en persoonlijke kaarten en cadeaus.

Honderden patiënten, zorgprofessionals, vrienden en familie trotseerden de extreme hitte om huisarts Dommers de hand te schudden. “Ik ben echt in de watten gelegd”, blikt de arts na afloop terug. “Al die mensen, al die lieve woorden. Hartverwarmend. Speciale dank ook voor alles wat door mijn collega-artsen en praktijkmedewerkers is georganiseerd. En natuurlijk heel fijn dat mijn  vrouw Nicole, onze dochter Claire, onze zoon Huib en mijn opvolgster Lies Visser erbij waren.”

Metakids

Op verzoek van Dommers ontving hij vooral donaties voor Metakids, een organisatie die zich inzet om metabole (stofwisselings)ziektes bij kinderen behandelbaar te maken. Bij elkaar is er inmiddels ruim 5000 euro opgehaald. “En er komt nog steeds geld binnen!”

Ook ontving hij veel kaarten met prachtige teksten, persoonlijke cadeaus en financiële bijdragen voor een nog uit te zoeken kunstvoorwerp.

Carrière

Dommers kijkt terug op een mooie carrière. Een carrière waarin hij 22 jaar als solo-huisarts heeft gewerkt en 16 jaar in het gezondheidscentrum Oog in Al, het centrum dat hij samen met drie partners opzette. Ook was hij geruime tijd voorzitter van de Werkgroep voor Deskundigheidsbevordering Huisartsen in Utrecht. Verder is hij nog tot eind 2019 samen met de apotheker actief betrokken bij nascholingen.

En nu?

De huisarts zal zijn gezicht nog regelmatig in het Gezondheidscentrum laten zien. Voorlopig blijft hij reizigersadviezen en tropenvaccinaties geven. Ook blijft hij in noodgevallen oproepbaar. Of hij plannen heeft? Genoeg! “Mogelijk ga ik iets voor het hospice doen. Ook wil ik meer gaan sporten en reizen. Heerlijk. Tegelijkertijd weet ik dat ik mijn patiënten ga missen. Het afscheid doet mij meer dan ik vooraf verwachtte. Mijn werk was mijn kindje.”

Loop net als Dommers mee met de SamenLoop!

Dommers, een van de initiatiefnemers van SamenLoop/SamenEten, loopt op 2 oktober mee met de SamenLoop. Ook de Utrechtse wethouder Lot van Hooijdonk is dan van de partij. Loopt u ook mee? We verzamelen elke eerste en derde woensdag van de maand om 17.30 uur bij de Cereolfabriek. Kijk voor meer informatie op https://www.hetwildewesten.nl/wat/beweging. Of neem de folder mee in het Gezondheidscentrum of bij het Wilde Westen.