Lies Visser is sinds 1 juni huisarts in Gezondheidscentrum Oog in Al. Maak kennis met haar!

Je bent een nieuwe huisarts in de praktijk, maar toch niet helemaal. Waar kennen we je van?

Klopt! Ruim 6 jaar geleden heb ik ook een tijd in de praktijk gewerkt. Ik deed toen nog de huisartsenopleiding en werkte toen in de praktijken van Wietze Eizenga en Mieke van Dillen. En na het afronden van de huisartsenopleiding heb ik nog tijdelijk gewerkt in de praktijk van Bart van Pinxteren.

Ik dacht toen eigenlijk al wow, wat een leuke praktijk is dit! Ik hoop hier ooit weer terug te komen, op dat moment kon dat niet. Daarna heb ik in Leidsche Rijn gewerkt en daarnaast werk ik ook op de huisartsenopleiding. Dat doe ik nu nog steeds. Ik ontwikkel daar onderwijs en geef ook les, met name in ingrepen en vaardigheden.

Het werken in Gezondheidscentrum Oog in Al voelt heel fijn; het is een leuk team, iedereen werkt goed samen, en je kunt merken dat iedereen hart voor de zaak heeft.

Wat betekent de wijk voor jou?

Ik vind Oog in Al een heel gezellige wijk, beetje dorps bijna. Dat komt doordat veel mensen elkaar kennen en er veel sociale controle is. En je merkt dat veel buren elkaar de helpende hand toesteken, al is het maar met boodschappen doen voor elkaar. De wijk is gemêleerd wat betreft jong en oud, achtergrond, niveau. Het geeft mij een warm gevoel, als een warm bad.

Heb je specialisaties of specifieke interesses?

Ingreepjes doen, spiralen plaatsen. De handigheidjes eigenlijk. Daar geef ik natuurlijk ook les in. Die praktische dingen vind ik heel leuk. En juist afwisseling van diverse patiënten, mensen met psychische klachten, mensen met kleine kinderen, ouderen. De band die je met patiënten opbouwt. Dat is iets wat nu nog moet groeien voor mij.

Vrije tijd

Ik heb jonge kinderen, ik houd van dansen, lekker de natuur in gaan met het gezin, uitstapjes maken en sporten. Ik houd ook erg van duiken, maar doe dat nu al een tijd niet meer, maar ik wil het zeker weer gaan doen.

Ik ben een geboren en getogen Utrechter, mijn hart ligt in Utrecht, ik ben dolblij dat ik weer in de stad werk. In principe is het de bedoeling dat ik te zijner tijd tot de maatschap toetreed. Ik blijf hier dus als vaste huisarts werken. En daar ben ik heel blij mee.