Sinds juli 2019 is Roxanne van den Berg werkzaam als praktijkverpleegkundige in gezondheidscentrum Oog in Al. Ontdek wat een praktijkverpleegkundige zoal doet en maak kennis met Roxanne.

Wat doet een praktijkverpleegkundige?

Binnen het gezondheidscentrum werken wij met 3 verpleegkundigen. Alle drie draaien wij spreekuren in de diabeteszorg, longziekten, hart en vaatziekten en ouderenzorg. Naast spreekuren op de praktijk gaan wij ook bij mensen thuis langs.

Voor mijn overstap naar de huisartsenpraktijk ben ik jaren werkzaam geweest als chirurgisch oncologie verpleegkundige in het UMCU. Dit deel van mijn kennis gebruik ik nu ook in de huisartsenpraktijk. Laagdrempelig kan ik bijvoorbeeld mensen met een oncologische aandoening, en hun partners,  begeleiding geven of van adviezen voorzien.

Niet aan het bed

Het vak verpleegkunde behelst zoveel meer dan je in eerste instantie zou denken. Het is niet alleen in het ziekenhuis of werken  “aan het bed”. Nu ontmoet ik patiënten vanaf de hele andere kant van de zorg. Tijdens de HBO-V was het ziekenhuis mijn eerste kennismaking met de zorg, ik heb toen nooit aan de functie van praktijkverpleegkundige gedacht.

Warm bad

Ik vind het werken hier heel erg leuk. Vanaf de eerste dag voelde het als een warm bad, niet alleen met de artsen en assistentes maar vooral ook met mijn twee praktijkverpleegkundige collega’s Machteld Bakker en Annette Timmerman. Hoewel wij alle drie onze eigen spreekuren draaien werken wij ook nog best veel samen waarin wij elkaar goed aanvullen.

Oog in Al

Vooral de diversiteit aan patiënten binnen de wijk vind ik ontzettend leuk. Het verraste mij dat er veel vitale mensen met een leeftijd van 80 tot zelfs ver over de 90 in de wijk wonen.

Zelf woon ik, samen met mijn man en kinderen, net buiten Utrecht. In de zomer kom ik lekker op de fiets, heerlijk.