‘Deze voorstelling maakt stoppen met roken voor rokers en mee-rokers leuker!’ - Robert van de Graaf, verslavingsarts

Een rookvrije generatie in Oog in Al. Of zelfs een rookvrij Oog in Al. Gezondheidscentrum, scholen en ondernemers zetten zich er graag voor in. Samen met wijkbewoners en professionals. Op 30 september worden rokers en mee-rokers in een prikkelende, humoristische en confronterende theatershow meegenomen in de rollercoaster die stoppen heet. Of niet beginnen natuurlijk. Kom jij ook kijken en meepraten?

De theatershow van theatergezelschap DE sTOPPERS is geen cursus Stoppen met roken, vertelt Stéphanie van Emmerik, coördinator van het Gezondheidscentrum. “We zijn vooral op zoek naar professionals en wijkbewoners die met ons willen meedenken hoe we een rookvrije generatie kunnen realiseren. Dat moeten we samen doen, dat kunnen we niet alleen. We hopen dat zorgprofessionals, rokers en niet-rokers vanuit hun betrokkenheid, ervaring of kennis de handen ineen slaan en het gesprek op gang brengen. Veilig, prettig en respectvol. Een rookverbod is niet onze insteek.”

Hoe dan?

Na de pauze wordt er in een gesprek met de zaal uitleg gegeven over hoe je bijvoorbeeld een gesprek kunt aangaan met iemand die rookt op een rookvrije plek. Ook presenteren de lokale stoppen-met-roken-begeleiders zich.

Er is ook ruimte voor de meningen van rokers. Hoe ervaren zij dat steeds meer plekken rookvrij worden? Hoe zit het met hun rechten? En wat doet het met je, als je op roken wordt aangesproken?

Tegelijk dragen rookvrije zones eraan bij dat nieuwe generaties rookvrij kunnen opgroeien. Uit onderzoek blijkt dat een verminderde blootstelling de kans verkleint dat kinderen op latere leeftijd gaan roken. “Het gaat om de toekomst van onze jeugd. Ook rokers willen niet dat hun eigen kind gaat roken.”

Goodie-bag

Na afloop staat er voor elke bezoeker een goodie-bag klaar met daarin onder meer een overzicht van het lokale aanbod stoppen-met-roken. Dit aanbod is ook te vinden op de site van het Gezondheidscentrum.

Kom jij ook?

Kom langs, laat je verrassen en praat mee over dit belangrijke thema. Er zijn 100 tickets beschikbaar, maar vol = vol, dus wees er snel bij. Wil jij erbij zijn? Mail naar gezcoordinator@gzcooginal.nl en reserveer.

Te laat voor een ticket, maar wel interesse om in de toekomst mee te praten over een Rookvrij Oog in Al? Mail naar het Gezondheidscentrum, we komen graag met je in contact.

Stoppen met roken?

Op 30 oktober start in de Dominicuskerk een nieuwe groepscursus. Kijk voor meer informatie op www.rookvrijookjij.nl

Theatershow

Informatie

Wat? Theatershow over stoppen met roken met aansluitend gesprek
Waar?
Cereolfabriek, Kanaalweg 91
Wanneer?
30 september 2019
Hoe laat?
Deuren gaan open om 19.30 uur, einde rond 21.30 uur